Waarom Health Mate?

Gert van Stralen, eigenaar Health MateEen vraag die bij u zou kunnen leven kan zijn: Waarom zou u een Health Mate® kopen als er ook infraroodcabines voor de helft te koop zijn? Gert van Stralen van Health Mate Nederland legt u graag de verschillen uit ten opzichte van de goedkopere cabines, en waarom Health Mate voor u zeker een duurzame aanschaf zal zijn.

Canadees Red Ceder

In de eerste plaatst is het heel belangrijk dat een infraroodcabine volledig van Canadees Red Ceder hout gemaakt is, zowel van binnen als van buiten.
Door de holle celstructuur van het hout weerkaatsen namelijk de infraroodstralen. De cellen van het hout zijn zodanig opgebouwd dat ze de groei van schimmels ontmoedigen en het natuurlijke rottingsproces dat vaak ontstaat door vocht voorkomen. Het hout bevat natuurlijke oliën die als natuurlijke bewaring van het hout fungeren. Infraroodcabines van andere houtsoorten zullen al snel stinken of schimmelen.
Red Ceder bevat geen hars en blijft keurig recht bij hoge temperatuurschommelingen en vochtverschillen. U moet er toch niet aan denken dat de deur steeds klemt of dat er bij hoge temperaturen overal hars uit komt en u in een plakkerige cabine zit.
Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Canadese Red Cedar de perfecte boomsoort is voor de bouw van een infraroodcabine. Bovendien scheidt het hout een typische aroma af wat de mens als zeer aangenaam ervaart, maar muggen, motten en houtworm vinden dit niet aangenaam en blijven dan ook weg. In een Health Mate® van Canadese Red Ceder zit u veiliger en gezonder dan in een cabine van andere houtsoorten die om dezelfde eigenschappen te verkrijgen met chemische producten behandeld dienen te worden. Er worden ook infraroodcabines aangeboden als zijnde red ceder maar gebruiken een houtsoort die erop lijkt. Vraag de leverancier eventueel een bewijs dat het FSC-hout betreft. Op het FSC-certificaat moet de naam staan aan wie het uitgereikt is. Wij hebben kopieën van Health Mate certificaten ontdekt in folders en op websites van merken die inferieure kwaliteit verkopen.

“Wist u dat de fabrikant van Health Mate® PLH Products inc. (VS sinds 1979) het hout in eigen beheer kweekt en kapt zodat zij zelf de beste stukken kunnen selecteren voor de Health Mate® cabines?,,

Stralingselementen

Er zijn vele soorten en maten stralingselementen. De meeste mensen noemen het infraroodlampen. Dit komt door de ouderwetse rode lamp van Philips die mensen van vroeger nog wel kennen. Deze zette je voor een pijnlijke plek en dit hielp om de spieren soepeler te maken. Tegenwoordig zijn de zogenaamde korte golf stralers op de markt. Deze geven ook licht en werken nog steeds therapeutisch. Echter, dit is weer alleen voor plaatselijke behandeling en je mag er niet lang voor zitten. Voor lekker relaxen en zweten zijn deze dan ook niet geschikt. Dan zijn er de lange golfstralers waarvan vaak gezegd wordt dat deze niet therapeutisch werken.

Er zijn legio langegolf stralingselementen op de markt en de een gaat een jaar mee en de ander tien jaar. De een voelt lekker aan, de ander totaal niet. Bij de een wordt de cabine nauwelijks warm en bij de ander wel. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat de stralingsfrequentie gemiddeld tussen de 3.000 en 4.000 nanometer straling zit. Dit betekent dat de straling niet diep genoeg door de huid gaat en nauwelijks therapeutische effecten heeft.
De NASA ontdekte eind jaren 70 dat het menselijk lichaam het meeste infrarood kan opnemen bij een frequentie tussen de 5.600 en 10.000 nanometer.

Emerson (overgenomen door het Zweedse bedrijf Backer-Springfield) heeft de rechten van de NASA gekocht en patent op deze elementen. Health Mate® heeft het alleenrecht om deze te gebruiken. In elk element staat het Backer keurmerk gegraveerd. Dit Tecoloy stralingselement wordt nogal eens verward met Incoloy-stralers.

De elementen van Health Mate® hebben een frequentie van 6.340 nm en benadert het beste de perfecte waarde van het menselijk lichaam.

U kunt in een Health Mate® gerust veilig een uur comfortabel zweten. Bovendien hebben deze elementen een onbeperkte levensduur. U moet er toch niet aan denken dat u een cabine heeft gekocht waarvan de stralingselementen niet meer te vervangen zijn als deze na een paar jaar kapot zijn.

> Lees hier meer over de stralingselementen

Comfort

Niet elke infraroodcabine zit even comfortabel. Een Health Mate® is voorzien van ergonomische zitbanken en rugleuningen* en zit daarom comfortabel. In een infraroodcabine kan u snel last van koude voeten krijgen. Infraroodcabines worden gek genoeg zelden met vloerverwarming uitgerust of hebben helemaal geen vloer.

Elk model van Health Mate® is standaard voorzien van vloerverwarming en bovendien voor nog meer comfort extra onderrugverwarming*.

De deuren zijn voorzien van gespiegeld veiligheidsglas. Kleurentherapie is bij ons standaard** en kan met een afstandsbediening ingesteld worden zodat de cabine de kleur aanneemt die u wenst. De deluxe-cabines zijn standaard voorzien van een Bluetooth geluidsinstallatie.

De touchscreen bedieningspanelen zitten zowel van binnen als van buiten en kunnen zelfs geprogrammeerd worden voor een later tijdstip. Vaak laten mensen een geurolie in de cabine verdampen. Wij adviseren echter uitsluitend eucalyptol (eucalyptus op alcoholbasis) te gebruiken. De geur trekt niet in het hout en geeft geen vette laag op het hout zoals bij olie.

Garanties & Keurmerken

Elke Health Mate® infraroodcabine gaat vergezeld met een productaansprakelijkheidsverzekering ten bedrage van 2 miljoen dollar. Zij zijn dus niet alleen begaan met de producten, maar ook met u! Deze verzekering beschermt u bij mogelijke problemen die door het product veroorzaakt zouden kunnen worden. Om een dergelijke verzekering te bemachtigen zal het product aan alle mogelijke veiligheidseisen moeten voldoen. Alleen een topmerk als Health Mate® slaagt erin om alle veiligheidskeurmerken te verdienen. De stralingselementen hebben een UL-goedkeuring. Dit is een wereldwijd erkende vereniging die controleert of producten aan de norm beantwoorden. Ze garandeert dat uw stralingselement veilig, betrouwbaar en doeltreffend werkt. Op internet zijn er merken die beweren een UL-goedkeuring te hebben, maar hebben deze zeker niet! Vraag ook hier weer naar hun certificaat.

Health Mate® is de enige saunabouwer in de wereld die alle milieukeurmerken bezit.

Het gehele proces van FSC-hout tot aan de bedrukking van de verpakking is gecontroleerd en dus 100% groen! Wist u dat de gebruikte lijm ook op natuurlijke basis is? Wel zo prettig als u geen giftige dampen hoeft in te ademen.
Veel merken infraroodcabines worden weinig gebruikt omdat ze niet comfortabel zitten, de stralingswarmte is niet prettig of het duurt te lang voordat deze warm is. Nog erger is het als de cabine na twee jaar kapot gaat en de garantie is voorbij. Vaak zijn onderdelen niet meer te vervangen.

Koopt u een Health Mate® dan kunt u gerust slapen want u krijgt levenslange garantie op uw infraroodcabine (uitgezonderd de Bluetooth geluidsinstallatie en Health Mate voetsauna -> 2 jaar garantie).
Health Mate® is geen eendagsvlieg en u hoeft niet bang te zijn dat zij over 10 jaar niet meer bestaan. De omzet is in 2014 zelfs in 45 landen waar ze vertegenwoordigd zijn gestegen. Dit zegt wel iets over de kwaliteit!

* M.u.v. de basic- en economy-editions.
** M.u.v. de basic-editions