Olympische Spelen

Simon St. Quentin WhitfieldIn 2012 was Health Mate te vinden op de Olympische Spelen om sporters te ondersteunen bij een versneld herstel. Hieronder leest u het verhaal en de ervaringen van deze sporters.

Simon St. Quentin Whitfield (Kingston, 16 mei 1975) is een Canadees triatleet. Hij nam viermaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij twee medailles. Whitfield won goud op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney met een tijd van 1:48.24,02. In deze wedstrijd kwam hij samen met veertien andere fietsers ten val. Hij stond op en werkte zich terug in de kop van het veld. Zijn tijd geldt als snelste op een Olympische triatlon.

Tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene werd hij in 1:53.15,81 elfde. Vier jaar later behaalde hij op de Olympische Spelen van 2008 in Peking een zilveren medaille. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Jan Frodeno, die iets meer dan vijf seconden sneller was.

Toen hij jong was, speelde hij voetbal, maar vanaf zijn elfde deed hij aan triatlons. Hij woont in Victoria. Ook won hij een gouden medaille bij de Gemenebestspelen in 2002.

Interviews

Bekijk het interview met Jonathon Brown, coach van het Canadees Olympisch Triathlon Team door Health Mate.

Bekijk het interview met Simon Whitfield, Canadees Olympische triatleet, gemaakt door Health Mate International.