Is er een goedkoper alternatief?

Er zijn goedkopere infraroodsauna’s op de markt, maar is er een goedkoper alternatief voor Health Mate? De goedkopere versies werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is weg zodra je uit de infraroodcabine stapt. Health Mate is de enige fabrikant ter wereld die de gepatenteerde Tecoloy® stralingselementen gebruikt die op een golflengte zitten die als het ware gemaakt zijn voor ons lichaam, waardoor je er langdurig voordeel uit haalt.

Juiste golflengte

Infraroodlicht heeft een golflengte die varieert tussen 780 en 10.000 nanometer. Het is die golflengte die bepaalt welk effect de infraroodstraling op je lichaam heeft. Want enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een zogenaamde therapeutische werking (‘deep level therapie’). De Tecoloy® stralingselementen van Health Mate® genereren een bewezen bereik van 6.340 nanometer. Lees hier meer over de patenten en de stralingselementen.

Dat is geen toeval, want het is precies die golflengte die een perfecte match vormt met ons lichaam. Wat gebeurt er precies? Bij 6.340 nanometer brengt de infraroodstraling microscopisch kleine watermoleculen in ons lichaam in beweging, waardoor er warmte ontstaat. Onze bloedcirculatie versnelt en zorgt voor een doorbloeding van elke cel in ons lichaam. (‘deep level therapie’). En dan begint de helende werking van de infraroodstraling: pijn aan spieren en gewrichten verdwijnt, ons immuunsysteem krijgt een boost en cellen vernieuwen zich. Het resultaat? Je voelt je sterk, gezond en vol energie, en dat niet alleen wanneer je in je sauna zit, maar ook nog lang erna.

Alternatieven

Goedkopere infraroodcabines hebben stralingselementen die minder dan 5.600 nanometer genereren en dus ook een stuk minder diep gaan. In dat geval heb je eigenlijk geen infraroodsauna, maar een warmtecabine. Dat doet best deugd, maar de gezondheidsvoordelen haal je énkel en alleen uit een echte infraroodsauna. Een warmtecabine geeft je lichaam slechts oppervlakkige warmte. De resultaten voor je spieren en gewrichten zijn van korte duur, je ontgift amper en je verbrandt geen vet.

Laagste elektromagnetische straling

Gsm’s, laptops, tv-schermen… ze wekken allemaal elektromagnetische straling op. Dat doen de infraroodstralers in een cabine dus ook. Maar de Tecoloy® stralingselementen van Health Mate® worden zo geproduceerd dat de elektromagnetische straling zo miniem mogelijk blijft. Onze meest recente testen bewijzen dat de straling onder 1 milligauss blijft. Ter vergelijking: dat is evenveel als een standaard gloeilamp en een stuk lager dan een 32-inch tv (5-6 milligauss) of een heteluchtoven (50-60 milligauss). Meer lezen over de stralingselementen en medische studies over onze infraroodsauna’s? Kijk op onze pagina over infraroodlicht of neem een kijkje op de pagina over onze heaters (Amerikaans) en over de diverse medische studies naar Health Mate (Amerikaans).