Verlicht Fibromyalgie

Verlicht fibromyalgie klachten met een Health Mate infraroodcabine. Fibromyalgie is een chronische aandoening, maar kan wel worden behandeld. De infraroodsauna’s van Health Mate kunnen hier een waardevolle rol bij vervullen door hun infraroodstraling met bewezen effect. Deze onschadelijke straling dringt diep door in de spieren en gewrichten en zorgt dat het gebied verwarmd wordt en de doorbloeding wordt verbeterd. Het resultaat? Aanzienlijke vermindering van uw pijnklachten.

Bij behandeling van fibromyalgie met infraroodstraling adviseren wij om drie maal per week gebruik te maken van uw infraroodsauna. Als u echter acuut last heeft, wordt dagelijks gebruik geadviseerd. Daarnaast is het belangrijk om de sessies geleidelijk op te bouwen. Start met sessies van 30 minuten en bouw deze geleidelijk uit tot 60 minuten.

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een aandoening waarbij u last heeft van pijn in bindweefsel en spieren. Deze aandoening is chronisch en het is op dit moment onbekend waardoor deze ziekte veroorzaakt wordt.

Fibromyalgie gaat gepaard met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen.

Symptomen fibromyalgie

De klachten bij fibromyalgie zijn erg wisselend. Toch zijn er een aantal symptomen die vaak optreden:

  • Pijn in de rug, nek, schouders, borstbeen, de zijkant van de heupen of de binnenkant van de knie;
  • Krachtverlies;
  • Stijfheid in de ochtend of als u na een periode van stilzitten/ -liggen weer in beweging komt;
  • Slaapproblemen;
  • Stemmingsklachten door pijn en vermoeidheid.