FAQ – Meestgestelde vragen

Weet wat je koopt

Van wie koop ik?

Wij zijn het officiële online verkooppunt van Health Mate in Nederland.

Laat u niet misleiden door merken die de naam Health Mate misbruiken, maar geen echte Health Mate verkopen! In advertenties en vooral op internet worden zowel foto’s, teksten, codes en de naam van Health Mate oneigenlijk gebruikt.

Ook gebruiken veel infraroodaanbieders een “merk”naam die lijkt op Health Mate.

Op die manier proberen deze aanbieders consumenten binnen te lokken om u zo een inferieure saunacabine te verkopen. Heeft u een cabine ergens anders gezien en heeft u uw twijfels over de echtheid, dan kunt u contact daarover met ons opnemen.

Waarom zou ik een Health Mate kopen?

Een vraag die bij u zou kunnen leven kan zijn: Waarom zou u een Health Mate® kopen als er ook infraroodcabines voor de helft te koop zijn?

Gert van Stralen van Health Mate Nederland legt u graag de verschillen uit ten opzichte van de goedkopere cabines, en waarom Health Mate voor u zeker een duurzame aanschaf zal zijn.

Lees meer op deze pagina.

Gebruikersvragen

Moet ik achteraf koud douchen?

Nee, na de sessie bent u juist gebaat bij een lauwwarme douche. Omdat uw spieren worden opgewarmd gedurende de sessie, zou een koude douche alles teniet doen en kunnen er spierkrampen ontstaan.

Moet ik mijn cabine vooraf opwarmen?

Dat is een heel persoonlijke kwestie. Sommige mensen vinden het prettig om de warmte te voelen toenemen, anderen houden juist weer van een warme cabine als ze er in stappen.

Waar kan ik mijn cabine plaatsen?

Je kunt een Health Mate® infraroodcabine binnenshuis plaatsen waar je wilt en op iedere ondergrond. Het enige wat je nodig hebt, is een gewoon stopcontact (bij de grotere cabines op een aparte groep). Er is geen noemenswaardige warmte te voelen aan de buitenkant van de cabine en tevens komt er geen vocht vrij.

Hoe onderhoud ik mijn cabine?

Leg altijd een handdoek op de zitbank en op de grond. Maak ook geregeld de binnenkant schoon met een vochtige (géén natte) doek. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddelen want die dringen in het hout en kunnen een hinderlijke geur geven als het hout opwarmt. Mochten er na verloop van tijd toch kringen of vlekken ontstaan, dan kunnen die met een fijn schuurpapiertje verwijderd worden.

Technische vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Health Mate?

Een gemiddelde infraroodcabine van Health Mate® verbruikt niet meer dan een stofzuiger. Daar hoef je ’t dus niet voor te laten.

Wat is infraroodstraling eigenlijk?

Wat is stralingswarmte precies? Maak u geen zorgen, het heeft niets te maken met ultraviolette straling (die zonnebrand veroorzaakt en uw huid beschadigt) of atoomstraling (zoals die van een kernbom).

Stralingswarmte is eenvoudigweg een vorm van energie die voorwerpen rechtstreeks opwarmt door een proces dat conversie genoemd wordt, zonder dat de lucht tussenin moet worden verwarmd.

Stralingswarmte wordt ook wel infrarode energie genoemd. Het infrarode segment van het elektromagnetisch spectrum wordt volgens golflengte verdeeld in 3 segmenten, gemeten in micron of micrometer (een micron = 1/1.000.000 van een meter): 0,076-1,5 micron = dichtbij of kort; 1,5-5,6 = midden of gemiddeld; 5,6-1000 = ver of lange golven. Het infrarode segment van het elektromagnetisch systeem bevindt zich net onder (‘infra’) rood licht als de volgende laagste energieband van licht. Die lichtband is niet zichtbaar, maar kan wel gezien worden met speciale camera’s die infrarood vertalen in kleuren die wij wel kunnen zien. We kunnen dit soort licht wel voelen: we voelen het namelijk aan als warmte.

Welke stralingselementen gebruiken jullie?

Health Mate gebruikt unieke gepatenteerde Tecoloy stralingselementen die in geen enkel ander merk aangeboden kunnen worden. Deze techniek is mede door NASA ontwikkeld en de EMF-waarde van deze elementen is vrijwel nihil.

Veel mensen laten zich informeren over diverse stralers en zeggen dan dat korte golf stralers licht geven, diep de huid in gaan en daardoor therapeutisch werken . Lange golf stralers geven geen licht en gaan niet diep in de huid en werken niet therapeutisch. Zo simpel is het niet..

Wij kunnen u informeren over de werking van diverse stralers, maar wat belangrijk is om te weten is dat het stralingsbereik van Health Mate® nog nooit is geëvenaard. Het stralingsniveau is namelijk gelijk aan het ritme van het water in onze cellen, waardoor de moleculen in het gehele lichaam in beweging komen. Het werkt dus niet alleen plaatselijk zoals bij korte golf straling, maar dringt door in het hele lichaam. Zowel zitten of liggend kunt u hier profijt van hebben.

Verkoopvragen

Kan ik mijn cabine ook achteraf betalen?

Ja, indien u voor ‘vooraf overmaken’ kiest dient u de cabine bij levering contant af te rekenen, het bedrag vooraf over te maken of een bewijs van overschrijving te tonen bij aflevering/plaatsing. Zo weet u zeker dat de cabine geleverd is op het moment dat u betaald. Wel zo prettig!

Lees meer over de betaalmogelijkheden

Hoe wordt mijn cabine geleverd?

Health Mate beschikt over een eigen bezorgings- en installatiedienst, en kan de bezorging dus zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarnaast beschikt u ter plekke altijd over de juiste kennis en wordt het gebruik van de infraroodcabine u goed uitgelegd.

U krijgt:

  • Een professioneel Health Mate plaatsingsteam
  • De cabine wordt voorzichtig in elkaar gezet, getest en geprogrammeerd.
  • U krijgt uitgebreide uitleg en tips over de werking en het gebruik van de cabine.
    Let op: Het Health Mate plaatsingsteam mag niet op ladders of steigers staan.
  • Gratis bezorgd en geïnstalleerd in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden

Lees meer over de bezorginformatie

Krijg ik garantie op mijn cabine?

Over garantie hoeft u zich bij Health Mate geen zorgen te maken. Op alle infraroodcabines geeft Health Mate levenslange garantie (m.u.v. de Voetsauna).

Lees hier meer over de garantie.